Bingolotto

Bingolotto är ett spel som gått till historien som ett av Sveriges största och mest populära lottospel i modern tid.

Det var den 19 oktober år 1991 som programmet Bingolotto hade premiär i TV4, vad man inte visste då var att programmet skulle bli en gigantisk succé. Den första programledaren, som kanske fortfarande är den person man förknippar mest med programmet, var Leif ”Loket” Olsson. Det fanns något hos honom och i hans personlighet som lyckades locka flera miljoner tittare redan till det allra första programmet. Inför den där minnesvärda kvällen 1991 såldes hela 70 000 lotter, den siffran steg explosionsartat inom en snar framtid, och tiodubblades.

Programmet Bingolottos popularitet var som allra störst under 1990-talet, det var ett så unikt fenomen att folk idag ser det som ett signum för det årtiondet.

Bingolotto är i grund och botten ett spelprogram, som alla säkert vet. Det går ut på att människor dagarna innan dragningsdagen ska köpa Bingolotter i butiker eller av föreningar. Sedan spelar men med dem framför TV:n under tre eller fyra bingospel. Om man lyckas markera en vågrätt rad och få bingo på den, så vinner man ett förutbestämt pris. Det kan vara allt från kontantvinster, resor, varuvinster och en finalspelschans till en ny lott. Skulle den som spelar få bingo kan man även ringa in till studion, vilket leder till att man får vara med i de olika studiospelen. Då har man alltså chansen att tävla i direktsändning där man kan vinna ännu mer pengar och ännu lyxigare varuvinster. Har du det lottnummer som dras under programmets gång kan du också vinna med hjälp av det.

Varje vecka går det att vinna något som kallas för Finalspelet, då får man som spelare komma till programmet veckan därpå och spela Finalspelet. När man spelar det i studion kan man vinna allt från 100 000 kronor upp till hela 3 000 000 kronor. Nu för tiden kan du som vill spela Bingolotto även prenumerera på lotter, som då skickas hem till dig var fjärde vecka med posten. Enkelt och bekvämt utan att du behöver tänka på att springa ut och köpa lotter i tid. Det går till och med att köpa lotterna på Bingolottos hemsida på Internet, för att göra det hela om möjligt ännu enklare.

Tips!
På bingotillbehor.se hittar du en hel sajt om bara bingotillbehör. Där hittar du mer än bara duttpennor.