Bingotillbehör

När man spelar Bingo kan det vara bra att ha en del tillbehör förutom just Duttpennan, för att förenkla och göra spelet mer bekvämt och kanske mer personligt. En del av bingotillbehören kan kännas helt självklara, som exempelvis bingopennan och bingobrickan. En del av de saker man använder när man spelar bingo kan man köpa nästan överallt. Men en del måste man vända sig till speciella återförsäljare för att få tag i. Och de finns oftast på internet.

Några av de allra vanligaste bingotillbehören kommer vi att presentera här:

Bingopennor

Det vanligaste tillbehöret som är nästintill självklart är alltså Bingopennan. Som sagt är den vanligaste typen av den, en Duttpenna. Men det går självklart att använda andra former av pennor för att markera på sin bingobricka. Det finns de rätt tråkiga Bingopennor, som delas ut i vanliga bingohallar, det är oftast en vanlig tuschpenna. Sedan har vi de vanliga markeringspennorna som är ypperliga att använda till bingo. Dels för att deras spets är gjord för att markera snabbt med, och dels för att man fortfarande ser vad det står för siffra under. Det är alltid bra om det går att se, vid till exempel en kontrollräkning och så vidare, plus att du själv har bättre koll då.

Tejprulle

Det finns ju några bingovarianter som du spelar utomhus, det kan till exempel var Bilbingo eller kanske Kobingo. Dessa två bingovarianter brukar man ju spela på sommarhalvåret, på en parkering eller en marknad. Då kan det vara väldigt bra att ha med en rulle tejp, den använder du för att tejpa fast dina bingobrickor helt enkelt. Det är ett mycket bra sätt att både få överblick om man har flera brickor, och att hålla dem på plats om det blåser.

Med tejpen sätter du fast dina bingobrickor på en kartongskiva eller något annat underlag med lite mer stadga i sig. Den bästa sortens tejp för detta ändamål, som du dessutom kan köpa i vilken mataffär som helst, är frystejp, även kallad maskeringstejp. Eftersom att den är av den mindre klibbiga sorten, kommer det vara lätt att få loss bingobrickorna igen inför nästa spel. Och de kommer inte att gå sönder när du tar loss dem från underlaget du tejpat fast dem på. Kort sagt ett mycket bra och nästan nödvändigt hjälpmedel som är väl beprövat och fungerar.

Tips!
På bingotillbehor.se hittar du en hel sajt om bara bingotillbehör. Där hittar du mer än bara duttpennor.