Duttpennans genombrott

Duttpennan fick alltså sitt genombrott när den blev använd i TV-programmet Bingolotto, men hur gick det där till egentligen?

Jo, i början av programmets glansdagar hade man alltid en massa folk på plats i studion som satt och spelade på sina lotter just där. Och när denna ”publik” kom till studion för att spela och kanske vara med i TV, så fick de en så kallad Duttpenna eller Bingopenna att markera med. Då den användes så flitigt i TV och folk därhemma fick syn på detta, blev den nästan med en gång, omåttligt populär. Självklart då för att programmet så snabbt blev så populärt.

De här kamerapanoreringarna som man använde för att filma de som satt och spelade i studion, använde man mest i programmets barndom. När det sändes i lokal TV i Göteborg var det väldigt populärt. Man kunde bli lite av en lokalkändis om man lyckades synas i rutan, sittande och spelandes bingo i studion. Det var många barnfamiljer som tyckte att det var lite roligt för barnen att kunna se sig själva på TV sedan och så vidare.

Tips!
På bingotillbehor.se hittar du en hel sajt om bara bingotillbehör. Där hittar du mer än bara duttpennor.